Maffia RPG -- The one and only.

We roleplayen op het moment in 1960.
Dit is maar een tijdelijk forum aangezien de oude het niet meer doet.

  IC roleplay en OOC

  Deel
  avatar
  Gaultieri

  Aantal berichten : 15
  Registratiedatum : 04-12-10
  Woonplaats : Brooklyn

  IC roleplay en OOC

  Bericht van Gaultieri op zo dec 05, 2010 2:39 am

  IC & OOC
  Tijdens het roleplayen zal je ongetwijfeld wel eens een roleplayer hebben gezien die iets op de volgende manier zei:

  Hey gast, hoelaat was je gisteren offline gegaan? [ ]
  De RPG heeft gisteren een reset gehad ( )
  [Oh wacht even BRB, mijn moeder roept.]

  Wanneer iemand op de bovenstaande manier praat dan is het zo dat hij OOC, of wel Out of Character, spreekt. Wat betekent dit nou? Wanneer iemand OOC spreekt, dan heeft hij het over zaken die niet direct met de RPG te maken hebben. Hij/zij is dan dus eigenlijk uit zijn rol gestapt om over andere dingen te praten. Het tegenovergestelde van OOC is IC, wat dan weer staat voor In Character. Wanneer iemand klaar is met OOC praten dan eindigt hij zijn verhaal meestal met *IC*. Dit wilt dus zeggen dat diegene weer in zijn/haar rol is en weer verdergaat met de RPG.

  Simpelweg kun je OOC zien als een kleine time-out van de Roleplay en In Character wereld.

  De enige plek waar je momenteel IC kunt gaan is op www.habbo.nl. Het is dus niet mogelijk om de RPG op een andere site verder te spelen. Dit wilt dus ook zeggen dat je IC en OOC zaken niet met elkaar in verband mag en kan brengen. Voorbeeld:

  Je hebt een msn gesprek met een mede-roleplayer en jullie krijgen een ontzettende ruzie over een meisje van de RPG. Je kunt diegene nu niet IC gaan aanvallen in de RPG omdat jullie een OOC ruzie hebben gehad. Gebruik feiten die je OOC weet dus niet IC als je die IC ook niet weet.

  Wanneer je tijdens een IC gesprek in de deur staat ben je ook OOC en weet je dus niets van het gesprek af. Uitzondering is wanneer je er bent om een gesprek af te luisteren door middel van een afluistersysteem die je van te voren in een kamer hebt geplant. (Van het installeren van zulk afluisterapparatuur moeten wel screenshots gemaakt én gepost worden)

  Beperkt OOC gebruik

  Vanwege het feit dat we in de RPG zoveel mogelijk willen roleplayen, hebben we maatregelen getroffen om het OOC-gepraat zoveel mogelijk te beperken. Wanneer iemand het roleplayen hindert door veel OOC te praten, maakt diegene kans op een strike of volledige verwijdering van de RPG. Kamereigenaars of roleplayers met rechten in een kamer hebben dan ook alle recht om een verzieker te kicken uit een kamer.

   Het is nu vr jan 18, 2019 10:15 pm